Side 117-124 i Efterkommere efter Kaptajn Jens Sørensen Strellev 1733 - 1986
Thomas Andreas Bohmsens Levnedsbeskrivelse
(skrevet i anlednig af hans udnævnelse til Dannebrogsmand. Gengivet 14. marts 1985 af barnebarn Per Olesen fra en kladde skrevet med blækstift på konceptpapir og tilrettet med blyant af datteren Solveig. Pers bedstefar var ikke meget for sætningstegn af afsnit og lidt usikker på de store bogstaver, men var ingen dårlig staver. Per har forsøgt at gengive kladden med rettelser uden at udbedre åbenbare forskrivelser og manglende rettelser.)

Jeg er født i Fredericia den 17. September 1876 som søn af Anne og Jens Peder Bohmsen, Skibsfyrbøder ved D.S.B. Lillebæltsoverfarten.
Jeg har fået almindelig Borgerskole Uddannelse. Tidligt begyndte jeg, tillige med mine Søskende, 7 ialt, at hjælpe med til Hjemmets Ophold ved at have Byplads i en af Byens største Boghandler.
Efter min Konfirmation 5. Oktober 1890, kom jeg i Bryggerlære i Vejen; men da jeg havde større Lyst til at komme ind ved Statsbanerne, havde jeg det Held at komme i Betragtning, og blev ansat som Skibsdreng ved Lillebæltsoverfarten den 27. Marts 1892, hvor jeg kom til at gøre Tjeneste sammen med min Fader.
Jeg oplevede i Årene 1892-93-94 at være med til at sidde indefrosset i Isen flere Gange i Bæltet med ret mange Mennesker om bord.
Det ene år havde vi et par Vognladninger Heste om bord. Vi måtte da gå over Isen fra Færgen til Strib, for at skaffe Foder til Hestene.
Den ene Vinter spadserede jeg over Isen fra Strib til Fredericia, for at hente Mad til min Fader og mig selv.
I Året 1896 den 10. April, blev jeg indkaldt til Infanteriet ved 26. Bataillon i Odense, det var herlige Dage, hvor man lærte saavel Opdragelse som godt Kammeratskab.
Efter endt Tjeneste blev jeg hjemsendt den 8. Oktober samme Aar, overtog atter min afbrudte Tjeneste ved Lillebæltsoverfarten.
Første Jan. 1897 blev jeg efter ansøgning Ansat ved Trafikafdeling og forflyttet til Vejle Station, og efter et halvt Aars Tjeneste der, blev jeg forflyttet til Fredericia efter eget Ønske.
På denne Station var jeg ansat til 1. November 1911. Jeg var i Mellemtiden blevet viet til Hansine Frederikke Jensen, som jeg har den Glæde at være sammen med Dato, og vi er begge raske og glade trods Tidens Vanskeligheder.
1. September 1911 forflyttedes jeg til Esbjerg, hvor jeg den 27. Marts 1917 holdt 25. Aars Jubilæum.
1. Juni samme Aar blev jeg forfremmet til Ovpt. af 2. Grad i Herning.
I Esbjerg oplevede jeg den store Bramminge Ulykke den 23. Juli 1917, hvor jeg selv kom med til at gøre aktiv Tjeneste. Vi samlede syge og saarede, lagde dem på Baarer, for derefter at følge på Hospitalerne til Indlæggelse. Det var et uhyggeligt Syn, som jeg aldrig kan glemme.
I Herning gjorde jeg Tjeneste i 2 Aar som anden Grads Overportør, den 1. Oktober 1919 forfremmet til Overportør af første Grad.
Jeg blev derefter 1. Juli 1920 forfremmet til Pakhusformand i Esbjerg, hvorf jeg igen gjorde Tjeneste til 1. August 1923.
Derefter blev jeg forflytte til Hillerød, efter eget Ønske i samme Stilling.
Den 1. December 1926 blev jeg forfremmet til Pakhusmester af anden Grad i København på Godsbanegården.
1. November 1931 forfremmedes jeg til Pakhusmester af første Grad, stadig på Godsbanegården.
Såvel jeg som min Hustru og mine Børn var glade ved at være i København.
Jeg har i mit Ægteskab to Døtre. Den ældste af dem gjorde i Aaren fra 1916 til 1929 Tjeneste som Kontorist på Esbjerg Godsbanegaard, hvorefter hun tog sin afsked for at blive viet til Trafikassistent V.A. Nielsen, der er tjenstgørende i Aahus.
Den næste Datter tog Studentereksamen fra Falkonergaardens Gymnasium i Aaret 1935, men er nu gift med Ingeniør Oluf Olesen, og bosiddende her i København.